• Laila

Jeg sitter i skjorteermene foran mitt telt og føler meg som millionær...

Det er noe med det enkle livet-turlivet.

Når det er for lenge siden vi har fått det til, kommer rastløsheten over oss, vi må ut, ut til naturen og roen. Leve enkelt, spise når vi er sultne, gå oss slitne, drikke vann fra friske fjellbekker, tenne bål, nyte bålkaffe. Det er da vi kjenner roen senker seg, skuldrene likeså. Vi legger bort telefonene,snakker sammen.

Om alt og ingenting. Stort og smått. Vi ser hverandre.


Bengt har alltid vært stor fan av Helge Ingstad,ja, i sin ungdom VAR han Ingstad, da han og kameraten tok med seg hundene inn i Rondane og overnattet, sommer og vinter. I all slags vær tok de seg fram, fant en steinbu de kunne tilbringe natten. De var på eventyr.

I tillegg til og vokse opp i en familie som tilbragte mesteparten av fritiden på fjellet, og var aktive i speider'n og Røde Kors, dannet det grunnlaget for et liv med friluftsliv som den kjæreste hobbyen. Det blir en livsstil.


Jeg har hørt Bengt og Per Erik, fjellfanten på Rapham når de sitter på ljugar-benken å stirrer ut i lufta... "jaggu er vi rike oss fattige"

Og det er akkurat det vi er, det er det vi føler når vi pakker sekken og hundene inn i bilen og kjører til fjellet eller havet. Vi er rike på naturopplevelser, på soloppganger og solnedganger, vi er rike som bor i et land med denne naturen og årstidene. Vi må aldri glemme å kjenne på denne gode følelsen.

Vi vil gjerne dele det med deg! I juli/august presenterer vi camp Espedalen, med kanopadling, fisking, camp-liv, overnatting ute og gode smakebiter av lokalprodusert mat. Kanskje vi til og med kan tilberede selvfisket fisk?


”Her er min kano, mine garn, mitt gevær og mine hunder. Skogene, elvene og vannene står til min rådighet.

Helge Ingstad


115 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle