Søk
  • Laila

Litt påskebakst!

Jeg må bare dele denne oppskriften!

Den ultimate turkjeksen til påske! Mørk sjokolade og appelsin er fine smaker, og disse kjeksene er nesten som en energibar, og likevel smaker de himmelsk til

kaffe eller en iskald solo, på tur, i solveggen eller hvor som helst!

De er nesten bedre enn sjokolade på tur, da det er en fordel å

unngå for mye sukker, noe som er "kortvarig lykke" Disse kjeksene gir energi i form av honning, nøtter, havregryn og mørk sjokolade,

en perfekt kombinasjon spør du meg!

Har latt meg inspirere av Trines matblogg, kombinert med Berit Nordstrands gode byttetriks!


Du trenger:

200 g mykt smør, ekte!

100 g demerarasukker(eller vanlig hvitt)

100 g honning

2 egg

200 g speltmel, siktet

200 g havregryn

1/2 ts maldon salt

1 ts bakepulver

200 g mørk kokesjokolade, hakkes

2 appelsiner, vaskes godt, bare skallet(kun det gule,bruk zesterjern el osthøvel, finhakk)

50 g hasselnøtter eller mandler, finhakk

Rør smør,sukker og honning luftig

Tilsett eggene, og bland mel,havregryn,bakepulver og salt forsiktig inn.

Bland tilslutt inn sjokolade,nøtter og appelsinskall.Deigen skal være litt klissete.


Legg 2 remser( ca halvmeter)plastfolie på benken fordel halvparten av deigen på hver som en pølse, ca 5 cm diameter. Rull sammen, og legg i fryser minst 30 min. Skjær i ca 1 cm tykke skiver, legg på brett m bakepapir 20 kjeks pr brett går greit.

Stekes på 180 grader ca 10 min! Avkjøl på rist




Så er det bare å nyte!

God fredda, hilsen Laila


0 visninger