• Laila

"Vi skal jakte på gode opplevelser..."

Oppdatert: 5. aug. 2020

I oktober skal vi prøve et nytt konsept, i samarbeid med Ruten fjellstue.

Det er en "trapper-tour" fra sør til nord i Espedalen, i Kano. En trapper forbinder vi med en en pelsjeger, og Espedalen har en lang historie på dette området. Vi skal ikke jakte på dyr, men på gode opplevelser. Gli gjennom det vakre landskapet i kano, lastet med det vi trenger for et døgn i naturen. Vi skal se på flere tusen år gamle helleristninger når vi padler langs vannet. Slå leir, spise ute, kaffe på bål, og kanskje gå en tur langs fangst-stien ved Verksodden, med spor etter gamle fangst-metoder. Vi sover under åpen himmel, og lytter til lydene i naturen. Skuldrene senkes.

Det er også nyere jakt-historie i området, det har vært rikt med vilt og fisk, og bjørnejegere har holdt til i dalen. Bjørnen var stor og feit i Espedalen sies det.

Rykter vi har hørt sier at Espedalsvannet var det første vannet i Norge som ble padlet med kano.

Også i dag er det jakt på elg, og rikt med fisk i vannet.


Etter å ha sovet ute og drømt oss tilbake i tid, skal vi tilbringe siste kvelden og natten på Ruten fjellstue. De byr på badestamp, omvisning i bryggeriet, og ikke mist veldig god mat, basert på råvarer fra området.

Er dette noe du kan tenke deg? Alene sammen med andre?

For vennegjengen? Syklubben? Isteden for storbyferien? Familie-aktivitet med voksne barn?


Ikke nøl med å ta kontakt, du finner mer info på nettsiden, og Facebooksiden vår. Er dette noe folk ønsker mer av,setter så klart vi opp flere turer!


Prøv da vel!

140 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle